Souvenirer

Souvenirer är kul att samla på, speciellt om man reser ofta och till olika ställen på jorden. Själv ska jag åka till Japan i sommar. I mitten av juli till början av augusti, knappt 2 veckor. Och Japan är nog det häftigaste stället i världen, speciellt Tokyo som har det supermoderna, och sen Kyoto, den gamla huvudstaden i Japan, som har det gamla Japan med tempel och gamla byggnader. Självklart är souvenirer stort i japan, allt ifrån ätpinnar och godis till katter som vinkar.

En souvenir kan vara något objekt som kan samlas in eller köpas och transporteras hemma av resenären som en minnesvärd av ett besök. Medan det inte finns några uppsatta minsta eller maximala kostnader som man måste följa när man köper en souvenir, skulle etiketten föreslå att den hålls inom ett monetärt belopp som mottagaren inte skulle känna sig obekväm med när presenteras souveniren. Föremålet själv kan ha inneboende värde, eller vara en symbol för erfarenhet. Utan ägarens inmatning är den symboliska meningen osynlig och kan inte artikuleras.

I Sverige har vi också mängder av souvenirer, t. ex. älgar och dalahästar och vikingaprylar och magneter. Jag hittade en svensk Souvenirbutik i Helsingborg för ett tag sen som har coola grejer. Värt att besöka!