Souvenirer

Souvenirer är kul att samla på, speciellt om man reser ofta och till olika ställen på jorden. Själv ska jag åka till Japan i sommar. I mitten av juli till början av augusti, knappt 2 veckor. Och Japan är nog det häftigaste stället i världen, speciellt Tokyo som har det supermoderna, och sen Kyoto, den gamla huvudstaden i Japan, som har det gamla Japan med tempel och gamla byggnader. Självklart är souvenirer stort i japan, allt ifrån ätpinnar och godis till katter som vinkar.

En souvenir kan vara något objekt som kan samlas in eller köpas och transporteras hemma av resenären som en minnesvärd av ett besök. Medan det inte finns några uppsatta minsta eller maximala kostnader som man måste följa när man köper en souvenir, skulle etiketten föreslå att den hålls inom ett monetärt belopp som mottagaren inte skulle känna sig obekväm med när presenteras souveniren. Föremålet själv kan ha inneboende värde, eller vara en symbol för erfarenhet. Utan ägarens inmatning är den symboliska meningen osynlig och kan inte artikuleras.

I Sverige har vi också mängder av souvenirer, t. ex. älgar och dalahästar och vikingaprylar och magneter. Jag hittade en svensk Souvenirbutik i Helsingborg för ett tag sen som har coola grejer. Värt att besöka!

Kvärnstens Hälsa & Rehabilitering

Hej igen, alla mina härliga läsare! Som ni vet så brukar jag ju skriva ganska så mycket här på bloggen om just olika resor som jag gör. Det är någonting som jag tycker är väldigt kul att kunna dela med mig av och är även någonting som hjälper mig i mitt liv för att hålla mig själv lite mer balanserad. För inte så länge sedan så var det säker många av er som märkte att jag inte var hemma längre utan att jag hade sagt något och som många av er även lyckades koppla ihop så hade jag faktiskt tagit mig en liten resa till Östersund. Jag tror dock inte att någon av er riktigt har lyckats koppla ihop varför jag var där, men i vilket fall som helst så tänkte jag skriva några ord om det idag eftersom att det har varit så många av er som undrade över den lilla resan.

Det är nämligen så att jag besökte ett företag vid namn Kvärnstens Hälsa & Rehabilitering där jag skulle få professionell hjälp, coaching och rådgivning när det kommer till min stress. Jag var ju borta ett bra tag och jag förstår att det var många av er som reagerade som ni gjorde på det, men nu känner jag mig faktiskt så mycket bättre och känner att det verkligen var värt besväret med att ta sig till Östersund. Idag så skulle det inte ens vara ett besvär vilket borde säga mycket om hur jag mår och känner mig idag. Ifall det är någon av er som bor i eller omkring Östersund och känner att ni kanske har något som ni vill ha hjälp med för att kunna få en sorts balans i ditt liv så tycker jag verkligen att du ska vända dig till Kvärnstens Hälsa & Rehabilitering. Självklart så tycker jag även att ni som bor längre bort kan dra nytta av tjänsterna, men dock så förväntar jag mig inte att alla är som jag och kan tänka sig att åka långt för att få den hjälpen.

Målare från Karlskoga

Ser verkligen så otroligt mycket fram emot min och min sambos resa till Madagaskar, ska bli så oerhört skönt att komma ifrån allt och ännu en gång besöka den ön som gett oss så otroligt mycket lycka genom åren. Vi verkar även också nu bli klara med allt som vi hade planerat innan vi väl skulle resa. Vi hade till exempel ett måleriprojekt här hemma nyligen när en målare från Karlskoga kom och hjälpte oss för att måla om vårat sovrum, slutresultatet blev så fantastiskt bra så jag kände att det var lika bra att passa på och rekommendera Original Måleri Karlskoga AB här i texten för det grymma arbetet dem utförde för oss.

Nu ska vi åka en sista sväng till stan och köpa det absolut sista vi behöver såsom solkräm och så vidare så vi verkligen inte glömmer något. Ska bli väldigt roligt att uppdatera er om denna resan under tidens gång och ska bli väldigt intressant att veta vad man upptäckt när man väl är hemma igen och ska reflektera kring vad man sett och gjort. 

Hemstädning i Nacka

Under den senaste tiden så har vi känt att vi haft något så oerhört mycket att göra utanför jobben, allt från att passa systerdottern, träna och att engagera oss i ett filmprojekt vi gör utanför jobbet. Det har varit mycket nu det senaste vilket gjort så att vi inte fått tid för att kunna utföra sysslorna i hemmet vilket gjort så att det ser mer eller mindre ut som en riktig svinstia. Därför valde vi att kontakta ett företag som erbjuder tjänster inom hemstädning i Nacka.

Vi kände därför att vi får ta och kontakta just det företaget som vi haft tidigare men som vi då kände att vi inte längre behövde. Så vi valde att kontakta Södertälje Städ AB som arbetat inom denna branschen under en väldigt lång tid och som erbjöd en fantastiskt trevlig service för oss senast vi anlitade dem. Likadant var det nu, vi har två städare som bemöter oss på ett ofantligt trevligt sätt och arbetar verkligen på ett snabbt men effektivt sätt och har verkligen gett oss valuta för pengarna. Därför ville vi verkligen passa på att rekommendera dem.

Nu ska vi snart resa vidare till London för en trevlig helg med shopping, god mat och fotobll (ja det var killen som tvingade mig till det beslutet), men det ska verkligen bli super trevligt. 

Vår dotter blev modell för en dag

Tjenare, hallå, hej! Jag har gått igenom mina tidigare inlägg och läsarstatistiken för att kunna se vilka inlägg som ni gillar mest, det visade sig att ni verkligen uppskattar de inlägg då jag tipsar om olika företag. Det gör att jag idag tänkte skriva om barnfotografen Felicia som driver företaget Photo By Felicia Johansson.

När jag upptäckte den här fotografen bokade jag direkt in en barnfotografering i Göteborg för att få fina bilder på min dotter. Den här fotograferingen gav oss möjligheten att resa till Göteborg och uppleva den stadens turism, eftersom vi bor mer norrut i landet. Anledningen till att jag vände mig till den här fotografen för en barnfotografering i Göteborg trots att vi bor så långt därifrån var för att jag såg hennes resultat efter fotograferingar och kände att hon var en av de duktigaste fotograferna jag kunde hitta, dessutom har jag alltid velat besöka Göteborg och såg det här som en möjlighet. Det blev en möjlighet för mig och min familj att få lite semester och tid hemifrån, en resa för oss att bara vara med varandra. Vi tog en helg för ungefär en månad sedan för att åka ner till Göteborg och utforska den staden, utöver fotograferingen besökte vi bland annat Liseberg och Universeum. Det blev verkligen en resa vi sent kommer glömma, vi hade en helg som vekligen gjorde gott för oss alla. Om det skulle vara så att du vill ha bra bilder på ditt barn men inte har erfarenhet inom fotografering själv, då råder jag dig att vända dig till den här fotografen för en underbar barnfotografering i Göteborg. 

Är det dags för dig att flytta till en annan plats?

Hallå och god förmiddag till alla er som har kommit in hit till mig på bloggen den här dagen. Jag hoppas att ni alla känner att ni har haft en bra morgon och förmiddag så här långt och att ni har hunnit komma igång med det som ni ska göra idag ordentligt. Jag hade själv tänkt mig att jag nu skulle prata med er om ett företag vid namn Flyttlänken, och det är ett företag som kan hjälpa till med det mesta som en kompetent och duktig flyttfirma i Huddinge med omnejd kan erbjuda.

Det här är det företag som jag och mina vänner har vänt oss till nu det senaste, och det är inte någon av oss som har känt oss missnöjda med den hjälp som vi har fått av dem när vi har gjort det. Tvärt om har vi blivit så otroligt nöjda med att vi har vänt oss till denna flyttfirma i Huddinge med omnejd på grund av att vi varje gång har fått bättre resultat än vad vi någonsin trodde att vi skulle kunna få av ett företag inom det här området. På grund av det här skulle jag verkligen vilja rekommendera denna flyttfirma i Huddinge med omnejd till alla er, mina fina läsare, för jag tror att ni kommer kunna få en hel del användning av det som de kan erbjuda till er inom det här området. Jag tror inte att det var så mycket mer som jag hade att dela med mig av, men om ni har någonting som ni själva vill säga om det här företaget kan ni göra det genom att skriva lite om det nere i kommentarerna.